امیر سلیمی: جامعە مدنی در برگیرندەی سازمانها و تشکلهای است کە خارج از نهادهای قدرت و تصمیم گیری بوجود میآیند. جامعە مدنی با باز کردن متن و میدانی تازە زمینە و بستر تلاشها و مبارزات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و هویتی را مهیا و فراهم می کند. افرادی کە خود را با نهادها و تشکلهای جامعەی مدنی تعریف می کنند داوطلبانە وارد کارزار مبارزاتی می شوند و اصول مبارزاتی خود را تهیە، طرح و اعلام می کنند. جامعە مدنی بیشتر بر بستر جامعەی دمکراتیک و نظامی سیاسی لیبرال امکان پذیر است، اما این دلیل نمی شود کە کنشگران جامعە در درون جوامع بستە و نظامهای استبدادی ازکوشش برای بوجود آوردن و شکل گیری جامعە مدنی دست بە هیچ عملی نزنند. جامعە مدنی نیز تلاشی برای بیرون آوردن افراد از آپولیتسم است. افراد، مخصوصا در جوامع بستە و استبدادی، روشی لاقیدانە نسبت بە سیاست دارند و دارای مشی یا اتخاذ موضع سیاسی صریح و مشخص نیستند. عدم شرکت در امور سیاسی و عدم توجە بە حیات اجتماعی و سیاسی میتواند علل و انگیزەهای گوناگونی داشتە باشد. در ایران جمهوری اسلامی بیشتر بە علت سرکوب، خفقان و ددمنشی نظام است کە توانای تحمل و تقبل دگراندیشی و نگاەهای سیاسی متفاوت و مختلف را ندارد. نظام جمهوری اسلامی سعی و تلاش می کند کە مردم را در عقب ماندگی ایدئولوژیکی و خود آگاهی سیاسی و اجتماعی نگە دارد و توجە آنها را از مسائل مهم منحرف و بە موارد کم اهمیت تقلیل دهد.

فرد یارسانی در داخل کشور با الهام از کار سازمانی، هوشیاری و خود شناسی هویتی گفتمان آزدیخواهی و مترقی فعالین یارسانی خارج کشور بە شیوەی مسالمت آمیز وارد مبارزات سازمانیافتە مدنی شدند و لب بە اعتراض علیە خودکامگی، اقتدارگرایی، تبعیض و رفتارها و برخوردهای خودسرانە و خشونت آمیز نهادهای سیاسی و اداری گشودند.
مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان با توجە بە ظرفیت، استعداد و انعطاف تشیکلاتی خود توانستە است موقعیت سازمانی و مبارزە مسالمت آمیز خود را تثبیت کند کە هوشیاری و بسیچ مردمی بدنبال داشتە است و نهادهای دولتی و نیروەهای وابستە بە آن در درون جامعە یارسان را از لحاظ حقوقی و فلسفی بە چالش کشیدە است. شعارهای مردمی در اعتراضات سازماندهی شدە از طرف مجمع مشورتی مدنی فعالان یارسان حاوی پیامهای صریح سیاسی، روشنگرانە و ساختارشکنانە بود. در کنار خواستن حقوق شهروندی اصلاح و تغییر اساسی خواست اصلی جامعە یارسان است. این شعار و خواست حاوی این پیام است کە نظام جمهوری اسلامی نمی تواند آزادمنش و انسان محور باشد و جان مایە آن با ارزشهای انسانی و مترقی در تضاد بنیادین است. اعلام و طرح خواست مردم یارسان برای تغییر قانون اساسی تلاش و مبارزە برای اعادە حیثیت و شخصیت بە فرد در جامعە ایران است. طرح این موضوع شجاعانە و مدبرانە است و بلوغ سیاسی و بینش گستردە مبارزاتی مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان را بە نمایش می گذارد. هر گونە تغییر در قانون اساسی میتواند دگرگونیهای ریشەدار سیاسی و اجتماعی بدنبال داشتە باشد و مردم سالاری را تبدیل بە بدیل و آلترناتیو سیاسی و اداری می کند.
مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان در نامەای بتاریخ داوزدهم آبان ١٣٩٥دوبارە نظام، واین بار گفتەها و اظهارات پوچ و تحریف کنندە رازانی استاندار کرمانشاە را در مورد حقوق شهروندی جامعە یارسان با ارائە ادلە برملا کردە است. از همە مهمتر رازانی را بە مناظرە و بحث در مورد اظهارات او در مورد “دین یاری” ، جامعە یارسان و حقوق فردی و اجتماعی فرد یارسانی دعوت کردە است تا اینکە افکار عمومی را با واقعیتهای روزمرە جامعە یارسان آشنا نمایند و واپسگرایی و آلودەگی این نظام سیاسی و سردمداران آن را هر چە بیشتر افشا کنند.
مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان تبدیل بە بلندگو دادخواهی دمکراتیک ، مترقی و صلح طلب جامعە یارسان و اطرافیان خود شدە است. بر تمام کنشگران سیاسی، فرهنگی و اجتماعی واجب است از این وسیلەی مبازارتی مدنی پشتیبانی و حمایت کنند و از لحاظ روش مبارزە و مایەی فکری گفتمان ترقی خواهی، عدالت و آزدیخواهی آن را تقویت کنند (مجمع مشورتی فعالان مدنی یارسان در زمینەی مورد آخری استعداد و توانایی خود را نشان دادا است).
امیر سلیمی
اسلو، ٢٢/١١/٢٠١٦
یارسان میدیا
بازدیدها: 21