Home / حقوق بەشەر / محکومیت نقض حقوق بشر در ایران

محکومیت نقض حقوق بشر در ایران

iran-humanrights-195x110مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه ای که ۸۱ کشور جهان به آن رای مثبت دادند، در مورد وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرده است

در قطعنامه ای که کانادا پیش‌نویس آن را تهیه کرده بود؛ نسبت به افزایش اعدام ها در ایران عمیقا ابراز «نگرانی» شده است. کانادا از سرکوب و فشارها بر کنشگران یا روزنامه‌نگاران نیز انتقاد کرده است.

خبرگزاری فرانسه شمار اعدام‌های سال جاری میلادی در ایران را «۸۰۰ مورد» عنوان کرده است

انتقادهای تند به ایران در مورد اعدام‌ها، کشوری که پس از چین در جایگاه دوم موارد انجام‌شده در جهان قرار دارد، تازگی ندارد. هرچند این اعتراض‌های جهانی طی سال‌های گذشته، تاثیر چندانی بر عملکرد مقام‌های قضایی ایران نگذاشته است و نهادهای فرادولتی می‌گویند مجازات اعدام افزایش پیدا کرده است.    

گزارش‌ها نشان می‌دهند که روزانه سه نفر در ایران اعدام می‌شوند. نهادهای بین‌المللی می‌گویند تحقیقات آنها نشان می‌دهد صدور احکام اعدام بر چالش و مشکلات ناشی از استفاده از مواد مخدر تاثیرگذار نیست.

کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۲۸ آبان‌ماه، با تصویب قطعنامه‌ پشنهادی کانادا «نگرانی عمیق» خود را از نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران ابراز کرده بود. در آن زمان ۷۶ کشور رای موافق داده بودند.

در میان کشورهایی که به قطعنامه نقض حقوق بشر در ایران رای مخالف داده‌اند روسیه، چین و سوریه، در عین حال عراق، هند، اندونزی یا لبنان حضور دارند.

این قطعنامه الزام‌آور نیست اما سندی مهم در امور سیاسی و قضاوت بین‌المللی در مورد کشورهایی که مورد انتقاد قرار می‌گیرند، به شمار می‌رود.

۲۷ آذر ۱۳۹۴  – ۱۸ دسامبر ۲۰۱۵

بازدیدها: 46

دیدگاهتان را بنویسید