یارسانمدیا
07 مارس 2024
هشتم مارس، روز بینالمللی زنان است. این روز هر ساله به مناسبت دستاوردهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی زنان جشن گرفته میشود. اما پس از انقلاب زن، زندگی، آزادی در ایران، جنبش عظیم سیاسی که زنان در رأس آن قرار دارند، در کانون توجه زنان آزادیخواه در سراسر جهان قرار گرفته است.
از عهد باستان تا به امروز، سرنوشت زنان در جامعه ایران به شکلهای مختلفی تغییر یافته است. زنان در ایران به ندرت در اوج عزت و بیشتر در معرض ذلت قرار گرفتهاند و همواره تحت ظلم سیستم مردسالار بودهاند. سیستمهای مردسالار چه قبل از جمهوری اسلامی و چه در عصر حکومت اسلامی این سرزمین، با نگرشهای بسیار محقرانه نقش و جایگاه زنان را در جامعه تعریف کردهاند. پس از انقلاب ۵۷ و بروز آیتالله خمینی، این نگرش نه تنها باقی مانده، بلکه بردگی زن برای مردان، تبدیل شدن زن به مالک و ناموس و کارخانه تولید فرزند برای ادامه نسل خانواده به صفات زن اضافه شد و زن بیش از پیش به وسیلهای برای بقای مردان تبدیل شد.
اما در جریان خیزش انقلابی زن، زندگی، آزادی، زنان به عنوان پیشقراولان این جنبش آزادیخواهانه توجه جهانی را به سوی ستم و دیکتاتوریت جمهوری اسلامی جلب کردند کە تأثیر آن در انتخابات اخیر دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری مشاهده شد. این اولین انتخاباتی بود که رژیم جمهوری اسلامی برای کسب مشروعیت بعد از خیزش زن، زندگی، آزادی برگزار کرد، اما حداقل مشارکت شهروندان در این سیرک انتخاباتی بیشتر از قبل نشان دهنده عدم مشروعیت نظام اسلامی بود. این اتحادی که مردم ایران از تحریم انتخابات انجام دادند، نشان میدهد که اکثریت آزادیخواهان ایران با خیزش انقلابی زن، زندگی، آزادی همراه و همگام هستند و این همگامی زنان و مردان نوید آگاهی جمعی را میدهد.
امسال، هشتم مارس در ایران با انتخابات نمایشی توأم شده است، همزمان با آتش خشم زنان آزادیخواه ایران در گوشه و کنار کشور. یقینا زنان مبارز تا رسیدن به تمامی مطالباتشان کە با گذار از جمهوری اسلامی میسر میشود، بە مبارزات خود ادامە خواهند داد.
سازمان دموکراتیک یارسان، همچنین با تبریک هشتم مارس روز جهانی زن به تمامی زنان مبارز جهان، بر این باور است که مطالبات زنان در ایران تنها به آزادی بیان، آزادی پوشش و حقوق پیشپاافتاده محدود نمیشود، بلکه باید حضور فعال زن در تمام عرصههای مدیریتی و رهبری جامعه باشد. زنان باید در سیاستگذاری حکومتها، احزاب و سازمانها نقش اصلی را ایفاء کرده و پایهگذار سیاستهای کلان جامعه باشند. پتانسیل زنان نباید محدود به جنبشهای کوچک زنان و یا انجمنها و کمیسیونها باشد، همچنین جامعه و مردان باید به این واقعیت اعتراف کنند که پتانسیلهای عقلانی زنان میتواند جهانی نو، همراه با تکنولوژی و اقتصادی قدرتمند را مدیریت کند و جهانی عاری از خشونت و بیعدالتی را پیش روی خود بگذارد.
سازمان دموکراتیک یارسان
مارس ٢٠٢٤