یارسانمدیا
2023.09.01
ن: سید اشکان حسینی و ستار پرور
– طی کمتر از چهار شبانه روز بیش از ۲۰۰ هکتار جنگل و مرتع در آتش سوخت.
– با توجه به سیاست ایرانی ستیزی و رو به عقب جمهوری اسلامی باز هم هیچگونه تلاشی از سوی مسولین نظام برای مهار این فاجعه اتخاذ نشد و بلکه در این یک ماه گذشته سعی بر تقویت فاجعه و از بین بردن محیط زیست را داشته اند
– سکوت رسانههای جریانات مخالف رژیم.
(چپ، راست، مرکزگرای ایرانی و منطقه گرای کوردی)، (خالصان راه چهار خلیفه و مخلصان مسلک چهارده معصوم).
– عدم حمایت ارگانهای مربوطهی قوای حاکم از انجمنهای محیطزیستی خودمدیریتی و داوطلبان مردمی در رابطه با اطفای حریق و یا بازدارندگی.
– رشوهخواری برخی از کارمندان سازمان محیطزیست برای ندیدنِ!! قطع کردن درختان توسط برخی بومیان در تبدیل به زمین بایر و قابل کاشت.
– همانگونه که از اجرای سیاست زمین سوخته حکومتی بایستی گفت، از عدم آگاهی لازم، کجفهمی و کمفرهنگی برخی از مردم این منطقه نیز بایستی گفت که: در جهت کینهتوزی و دشمنی سالهاست به بریدن باغات، آتش زدن مزارع، مراتع و درختان سایر اهالی منطقه دست میزنند، یا مسیر آبراهههای منتهی الیه را میبندند.
– آتش زدن برخی گونههای درختی از جمله بلوط و مسخ کردن آن به زغال.
تيغ زدن و بریدن بیرویه وَن برای شیره گرفتن از آن.
کندن گَوَنهایی که بصورت طبیعی مرز بین مراتع و زمینهای کشاورزی شدهاند.
– زبالهریزیِ طبیعتگردها و مسافران.
– جنگل ها و مراتع به عنوان یکی از مهم ترین سامانه های حیات بخش بشر جایگاه انکارناپذیری در تامین رفاه و آسایش و سعادت مندی جوامع بشری دارند.
جنگل و مرتع نه تنها از نظر اقتصادی، پاکیزه نگه داشتن محیط زیست، جلوگیری از رانش زمین، فرسایش زمین و حفظ و تولید خاک و تغذیه آب های سطحی و زیر زمینی بلکه از نظر اجتماعی و فرهنگی و روانشناسی برای همه انسان ها جایگاه و ارزش ویژهای دارد.
ریشه درختان موجب جمع شدن آبهای زیرزمینی است، قطع، سوزاندن و بریدن جنگلها، مزارع و مراتع، با وجود سدهایی از جمله سد سیروان که باعث خشک شدن بیش از چهارصد چشمه در مسیر خود شده (از استان همدان تا سرحدات جغرافیای مرزی استان کرمانشاه، منهای ایجاد بحران آبی و محیطزیستی در اقلیم کردستان عراق و چند شهر و استان دیگر کشور عراق) و انحراف مسیر طبیعی آبهای این ناحیه از رشتهکوههای زاگرس به سمت مناطق دیگر از جمله جنوب غربی ایران، طی یک دهه آتی این منطقه با بحران شدید بیآبی و گرمای بیسابقه روبرو خواهد رسید.
– طی گزارشی اجمالی از سوی برخی از فعالان اجتماعی معتمد، قرار بر ایجاد دو نوع سیاست راهگشا برای چاره اندیشی عدم بازتولید چنین فجایعی توسط نیروهای متنفر، نخبگان و دارندگان پایگاه و جایگاه اجتماعی در حال اتخاذ است.
یکم: ترویج و آموزش کتابخوانی و روحیه همکاری و همیاری به اهالی حافظ اکونومی.
دوم: طرد و تحریم آئینی و اجتماعی کسانی که مدام در حال تکرار چنین خطاهای فاحشی هستند.
– سخنی در خاتمه:
فعالان و جریانات (سیاسی، حقوقی، اجتماعی، محیطزیستی) خارج از کشور که مطمئنا نه تنها بایستی از ساپورت حکومت در راستای رفع چنین نابودیِ محیطزیستیای دست شسته باشند، بلکه خود حکومت را علت و فاعل اصلی این رخداد جرمانگارانه بشری علیه طبیعت دانست، آیا در جهت حمایت کردن خود و حمایت گرفتن از جامعه بینالملل برای مهار و درمان این گام خواهند برداشت؟
۱ سپتامبر ۲۰۲۳
بازدیدها: 93