Home / بیانیە فارسی / بیانیه سازمان دموکراتیک یارسان در رابطە با اعدام‌های اخیر در بلوچستان، خراسان و ارومیه و حکم اعدام امیرحسین مقصودلو (تتلو)

بیانیه سازمان دموکراتیک یارسان در رابطە با اعدام‌های اخیر در بلوچستان، خراسان و ارومیه و حکم اعدام امیرحسین مقصودلو (تتلو)

حکومت جمهوری اسلامی ایران بر مبنای ترور، اعدام، تعقیب و سرکوب بنا شده است. اعدام فردی به دلیل ابراز نظرات و باورهای سیاسی او یکی از وحشتناک‌ترین و غیرانسانی‌ترین اقداماتی است که یک شخص می‌تواند در معرض آن قرار گیرد.

 

صبح روز ۱۹ فروردین ۱۴۰۴، پنج زندانی اهل سنت زندان وکیل آباد مشهد مالک ‌فدایی‌نسب (خراسانی)، تاج‌محمد خرمالی (ترکمن)، فرهاد شاکری (ترکمن)، عبدالرحمن گرگیج (بلوچ) و عبدالحکیم عظیم گرگیج (بلوچ)  در این زندان اعدام شده اند. ۱ اردیبهشت نیز حمید حسین‌نژاد حیدرانلو در ارومیه مخفیانه اعدام شد.

 

تتلو خود بخشی از این سیستم بوده و به‌عنوان بلندگوی تبلیغاتی رژیم عمل کرده است. او از مبانی ارزشی رژیمی که به‌طور سیستماتیک زنان و دیگر گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه را سرکوب می‌کند، حمایت کرده است. با این حال، سازمان دموکراتیک یارسان علی‌رغم حمایت‌های پیشین تتلو از رژیم، به‌طور اصولی حکم اعدام او را محکوم می‌کند. این حکم نه تنها نقض فاحش حقوق بشر است، بلکه بازتابی از سیاست‌های سرکوبگرانه و دیکتاتوری رژیم جمهوری اسلامی است که به هرگونه مخالفت سیاسی و آزادی بیان به‌شدت حمله می‌کند.

 

ما از جامعه بین‌المللی، مدافعان حقوق بشر و سازمان‌های مردم‌نهاد می‌خواهیم که به‌طور قاطعانه با این حکم مخالف بوده و رژیم جمهوری اسلامی ایران را محکوم کنند. برای اینکه ایرانیان بتوانند یک زندگی اجتماعی و سیاسی شایسته داشته باشند، که در آن احترام به حقوق بشر و آزادی بیان در کانون توجه قرار گیرد، ضروری است که این رژیم سرنگون شده و جایگزین آن یک سیستم حکومتی دموکراتیک و سکولار شود.

 

سازمان دموکراتیک یارسان

٢٥م آوریل ٢٠٢٥م

 

بازدیدها: 718