جنایتی دیگر علیە جوان اهل ماهیدشت کرماشان بە دست نیروهای ضد انسان رژیم ایران
روزیکشنبه ١٩ اردیبهشت ماه ١٣٩۶ دراثر تعقیب و گریز و تیراندازی نیروی انتظامی به بهانه ی حمل کالای قاچاغ ,ماشینی که تحت تعقیب قرار داشت واژگون شد و راننده آن بنام فرج اله کریمی اهل روستای “تق تق “جان خود را ازدست داد
بیکاری و فقر و تبعیض سبب شده است برخی از جوانان ناچار برای امرارمعاش به حمل کالای قاچاخ روی آورند و این کالاها اندک لوازمی بهداشتی بوده و دارای سود زیادی هم نیست که عوامل رژیم به جای ریشه کن نمودن فقرو اشتغال زایی وسرمایه گذاری ,به راحتی و به دورازرعایت قوانین حقوق بشری جان جوانان ومردم فقیر که تنها درپی سیرکردن شکم خویش اندنه سود کلان, را هدف گلوله قرارمی دهند و یا بارفتارضدبشری و قوانین تبعیض آمیزخویش سبب چنین حوادث تاسف برانگیزی می گردند.
چند روزپیش نیز بخاطر تعقیب وگریزماموران اطلاعات رژیم یکی ازاهالی منطقه سنجابی کرماشان جان خودراازدست داد.
طبق برخی ازمنابع خبری حمید نادری سبزه اهل روستای ” پل هواس سنجابی “ازتوابع کوزران روز پنج شنبه شانزدهم شهریور١٣٩۶ بعد از یورش ماموران اداره اطلاعات کرماشان به خانه اش به بهانه نگهداری اسلحه ی غیرمجاز به اذیت وآزار او و خانواده اش می پردازند و سبب درگیری ودفاع او درمقابل ماموران می گردد که به قصد فرار خود را از ارتفاع وپشت بام خانه به پائین می اندازدو بعلت شدت جراحات پس ازدوروزبستری بودن در بیمارستان طالقانی ,اونیز جان خورا ازدست می دهد .
به نقل از کردپا ،شامگاه سهشنبه بیست و یکم شهریورماه، درگیری میان ساکنین روستای “الیاسی” از توابع شهرستان سرپلذهاب و نیروهای انتظامی حکومت ایران روی داده و ساکنین این روستا از ضبط اجناس کاسبکاران جلوگیری کردند.
به گفته یک منبع آگاه دیگر، نیروهای انتظامی ایران خودروی چند کاسبکار کُرد را به رگبار بستهاند و درصدد ضبط اجناس آنان بودهاند که ساکنین روستای الیاسی برای حمایت از کاسبکاران با نیروهای انتظامی درگیر شدهاند.
طبق بند ١ مادە ٢ اجناس قاچاق، اگر بهای اجناس واردە کمتر از یک میلیون تومان باشد، جرم محسوب نمیشود و در بیشتر اوقات، بهای اجناس واردە از سوی کاسبکاران کمتر از این قیمت بودە است.
نهادهای حکومتی با کولبران و کاسبکاران در کردستان تحت عنوان “قاچاقچیان کالا” برخورد میکنند، در حالیکه ساکنین کُرد مناطق کُردنشین ایران به سبب نبود فرصتهای شغلی و نگاه امنیتی حکومت به این مناطق، از روی اجبار به شغل پُرخطر کولبری روی برده و در این ارتباط بسیاری از کولبران جان خود را از دست میدهند.