Home / بشیر امیرخانی / استراتژی تازە آمریکا در مورد ایران

استراتژی تازە آمریکا در مورد ایران

طی ٣٨ سال حکومت جمهوری اسلامی،سیاست دولت آمریکا در رابطە با ایران سیاستی ناشفاف و تاریک بودە است، این سیاست گاە تند و در مواردی خشن ولی هیچگاە سیاستی قاطع در مقابل شانتاژهای جمهوری اسلامی،نقض حقوق بشر و غیرە نداشتە است. از زمان گروگانگیری در سفارت آمریکا،انفجار مقر تفنگداران آمریکایی در خبر عربستان،انفجار مرکزی یهودیان در آرژانتین و قتل نخست وزیر پیشین لبنان هم آمریکا و هم دنیای غرب بخوبی میدانستند کە نقش ایران مخصوصا سپاە برون مرزی قدس در آن نمایان است اما با توجە بە این رویدادها صرفنظر از قتل عامهای داخلی در ایران هموارە آمریکا چشمش بە روی آنها بست و حاضر نشد عملا روبروی دولت ایران بایستد. هم در این چند سال اخیر و سیاست نرم دولت اوبا و اشغال عراق، سوریە،یمن دخالت در امور لبنان توسط حزب اللە،تهدیدی جدی برای دنیای عرب،منافع اقتصادی آمریکاە و غرب بە حساب میاید. دونالد تامپ در زمان انتخابات وعدە داد کە اگر رئیس جمهور شود با قاطعیت تمام در مقابل سیاستهای تروریستی ایران خواهد ایستاد. بە گمان من این وعدەها دارد وارد فاز عملی خواهد شد، انداختن سپاە پاسداران در لیست تروریستی وتحریم آن،زیر سئوال بردن برجام و تهدید بە خروج از آن و تهدیدهای مقامات بلند پایە آمریکا در رابطە با ایران،نشان از واقعیتی میباشد کە در شرف انجام است. اما از همە مهمتر سیاست نفتی آمریکاە کە بتواند از این طریق ایران را بە زانو در آرود وارد مرحلە جدیدی شدە است. بیشتر بخوانید:
دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ با ارسال اولین محموله نفت خام به هند، جنگ اقتصادی با ایران را که قبلاً یک وزیر آمریکایی درباره آن صحبت کرده بود، کلید زد.

«اریک پری»، وزیر انرژی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که اولین محموله نفت خام آمریکا وارد هند شده است. وی اضافه کرد که «همکاری‌های» جدید میان دو کشور در زمینه انرژی به افزایش اشتغال، ثبات اقتصادی و امنیت ملی دهلی و واشنگتن منجر خواهد شد.

پری گفت: «این رویداد به منزله گسترش مشارکت‌های بین آمریکا و هند در زمینه انرژی است و من منتظر بررسی فرصت‌های جدید برای گسترش نقش منابع انرژی قابل اتکا، مسئول و کارآمد با متحدانمان هستم.»

به گفته وزیر انرژی آمریکا اولین محموله نفت خام روز دوم ماه اکتبر وارد هند شده است. انتقال این محموله‌، یکی از نتایج دیدار نورندا مودی، نخست‌وزیر هند با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا است.

وی تصریح کرد که بلافاصله بعد از دیدار سران دو کشور هند و آمریکا دهلی‌نو خرید نفت خام آمریکا را افزایش داده است.”نقل قول”
بە نظر من روز موعد فرا رسیدە و سردمداران جمهوری اسلامی بایستی حساب پس بدهند یا اینکە خود را اصلاح کردە و دست از پشتیبانی گروهای تروریستهای درمنطقە بردارند،دخالت در امور کشورهای منطقە را متوقف و بەاشغال آنها پایان دهند یا اینکە برای رویارویی جدی با آمریکاە حاضر شود. درست است کە شرایط بحرانی منطقە دشوارتر از آن است کە آمریکا بخواهد جمهوری اسلامی ایران را بە این زودی ساقط کند و جمهوری اسلامی نیز هم بر این امر واقف است،اما تندروی جمهوری اسلامی و سپاە پاسداران بە جایی رسیدە کە شاید راهی دیگر برای آمریکاە و متحدانش باقی نماندە باشد. سیاست ٣٨ سال گذشتە غرب در رابطە با ایران این بودە کە شاید در داخل نظام اصلاحآتی بوجود آید و جناح تند رو کنار بروند اما ٣٠ سال تجربەآمدن بە اصطلاح جناهای اصلاح طلب و رفتن آنها نشان دادە کە جمهوری اسلامی اصلاح پذیر نیست. و بی شک دولت ترامپ بە این نتیجە رسیدە است کە ایران دو راە بیشتر در پیش ندارد، یا خود را اصلاح کردە و بە صفوف جامعە جهانی بپیوندت و یا با عواقب دجی و بدی روبرو خواهد شد.
اما این نکتە را باید مد نظر داشتە باشیم کەاز طرفی آمریکاە و هم غرب بر این امر واقفند کە جایگزین مناسبی برای جمهوری اسلامی ندارند، جایگزینی کە هم منافع غرب را تعمین کند و هم تا حدودی پشتیبانی تودەای داشتە باشد. از چپ و راست اپوزسیون گرفتە تا ملی گراها همە با سازهای گوناگونی میرقصند،در بین مردم محبوبیت چندانی ندارند و از نظر غرب هم نیرویی متحد و یکپارچە نیستند کە بشود روی آنها سرمایە گذاری کرد. سازمان مجاهدین خلق بود کە خیلی از سیاست مداران آمریکاە روی آنها حساب باز کردە بودند و همچنان روی آن مصمم هستند،اما دولت آمریکاە بخوبی میداند کە این گروە تامین کنندە منافع آمریکاە در آیندە نیست چرا، چون در تاریخ خود کارنامە سیاهی در رابطە با آمریکاە دارند و از نظر مردم ایران نیز این گروە ازنظر ایدولوژیک چندان فرقی با جمهوری اسلامی ندارند کە مردم ایران نیز خاطرە خوبی از ایدولوژی اسلامی نداشتە و نخواهند داشت. با توجە بە این فاکتها غرب و آمریکاە چکار میتوانند بکنند کە هم منافع خود را تامین کردە باشند و هم جلو شانتاژهای رژیم ایران را بگیرند?. من بر این عقیدە هستم کە اگر جمهوری اسلامی بە سیاستهای کنونی خود ادامە دهد، آمریکاە دو راه بیشتر در پیش ندارد، راە اول تضعیف سپاە پاسداران و نابود کردن توان موشکی رژیم بە هر قیمتی کە شدە و دوم ساقط کردن این نظام با توجە با فاکتهای موجود،در صورت اجبار.
تمام اپوزسیون بخوبی درک کردەاند کە بدون دخالت خارجی سقوط این نظآم امکان ندارد و نظآم مثل گذشتە بە سیاستهای ٣٨ سالە خود ادامە خواهد داد،پس بایستی خود را با سیاست نوین آمریکاە تطبیق دهند و برای نیل بە این هدف تشکیل شورایی متشکل از تمام نیروها، گروها احزاب و شخصیتهای سیاسی اعم از کرد،فارس،عرب،آذری و غیرە چە داخل و چە در خارج و طرح و تطبیق قانون،مرامنامە یا تعهد نامەای کە مورد پسند همە و دربرگیرندە خواست تمامی ملتهای داخل ایران، محترم شمردن و ملزم بە اجرای رعایت حقوق شهروندی اهاد ملت ایران مندرج در کنوانسیونهای سازمان ملل باشند کە بر پایە نظامی لائیک و بدون دخالت دین در آن باشند در این صورت هم امیدی در دل مردم ایجاد خواهد شد و هم غرب میتواند روی آن سرمایە گذاری کند.
٣٨ سال گذشتە دیدیم کە ملتهای داخل ایران بیشتر از همیشە بیدارند و اجازە نخواهند داد اقلیتی بر آنها حاکمیت نماید،پس بر تمامی کسانیکە برای ایران و اتحآد ایران میکوشند و زرەای بە حقوق بشر احترام قائلند واجب است کە برای نیل بە این هدف کوچکترین تردیدی بە خود را ندهند و اهاد ملت ایران را مساوی در مقابل قانون یکسان ببیند و برای آن عملا تلاش کنند، در غیر این صورت بایستی شادهد ایرانی متلاشی بیمار و بدتر از سوریە و عراق و یمن باشیم.

بە امید روزیکە همە با هم و با احترام گذاشتن بە همدیگر برای آزادی و برابری در ایران و برای اینکە نگذاریم دوبارە آل عثمانی و همفکرانشان بر ایران تسلط پیدا کنند برای سقوط نظام فاشیستی جمهوری اسلامی بە مبارزە ادامە دهیم.

بشیر
فنلاند
١٤.١٠.٢٠١٧

[wpforms id=”4110″]

بازدیدها: 78