Home / پستهای تازە / تبعیض دینی در نظام اسلامی ایران شدت میگیرد.

تبعیض دینی در نظام اسلامی ایران شدت میگیرد.

یارسان مدیا
١٤\٩\٢٠١٩

اظهارات محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران در مورد حق تحصیل برای دانش پیرو ادیان غیر رسمی کشور تبعیضات دینی را وارد مرحلە جدیدی کردە است و بیم این میرود کە به دنبال چنین اضهاراتی شرایط تحصیل برای دانش آموزان یارسانی کە بزرگترین اقلیت دینی بە رسمیت شناختە نشدە هستند دشوارتر بشود.

وزیر آموزش و پرورش رژیم اسلامی، روز چهارشنبه، ۲۰ شهریور، درباره تحصیل دانش‌آموزان پیرو ادیان غیررسمی گفت: «اگر دانش‌آموزان اظهار کنند که پیرو ادیان دیگری به‌جز ادیان رسمی کشور هستند و این اقدام آنها به‌ نوعی تبلیغ محسوب شود، تحصیل آنها در مدارس ممنوع است.

سخنان محسن حاجی‌میرزایی در بسیاری از خبرگزاریها از جملە رادیو فردا انعکاس پیدا کردە است.

رادیو فردا:

محسن حاجی میرزایی از یک هفته پیش به وزارت آموزش و پرورش منصوب شده است

محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، در حاشیه جلسه هیئت وزیران در روز چهارشنبه، ۲۰ شهریور، درباره تحصیل دانش‌آموزان پیرو ادیان غیررسمی گفت: «اگر دانش‌آموزان اظهار کنند که پیرو ادیان دیگری به‌جز ادیان رسمی کشور هستند و این اقدام آنها به‌ نوعی تبلیغ محسوب شود، تحصیل آنها در مدارس ممنوع است.»

به نظر می‌رسد این گفته آقای حاجی‌میرزایی در واکنش به خبری باشد که برخی منابع حقوق بشری در دو روز گذشته در مورد ممانعت از تحصیل یک دانش‌آموز بهایی در یکی از دبیرستان‌های سمنان منتشر کردند.

بنا بر گزارش این منابع، یک دبیرستان در سمنان، به‌ دستور آموزش و پرورش استان، از ثبت‌نام دانش‌آموزی «به نام برنا پیراسته در مقطع سوم دبیرستان به دلیل بهایی بودن» او خودداری کرده است.

وزیر آموزش و پرورش درباره چگونگی اظهار دین به‌ گونه‌ای که تبلیغ محسوب نشود توضیح بیشتری بیان نکرد.

بر اساس ماده ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «دولت موظف است وسایل آموزش و پروش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم آورد».

این در حالی است که برخی شهروندان بهایی در شبکه‌های اجتماعی می‌گویند صرف اعلام بهایی بودن باعث اخراج دانش‌آموزان و دانشجویان از مراکز آموزشی می‌شود.

شهروندان بهایی در ایران طی چهل سال گذشته اغلب با فشارهایی ازجمله پلمب محل کسب، محرومیت از حق تحصیل، تخریب قبور و بازداشت و حبس مواجه‌ بوده‌اند.

بر گرفتە از رادیو فردا

https://www.radiofarda.com/a/30158844.html?fbclid=IwAR2cTfeycpKtH436sYpUPzTPtpfkuUgt4-CNQvjLwFry1oYYUeYKgsmT4n8

 

بازدیدها: 72

دیدگاهتان را بنویسید